IJmond Content

Schoorsteenvegen & Renovatie

Al 40 jaar aan de Top!

Onze ASPB gecertificeerde schoorsteenvegers helpen u graag met schoorsteenvegen, schoorsteen renovaties, schoorsteenkappen, sierkappen, het reinigen van dakgoten, renovatie van oude schoorsteenkanalen en het plaatsen van nieuwe RVS rookkanalen.

Schoorsteenveger

schoorsteenvegen

Wij zijn al 40 jaar gespecialiseerd in het vegen van schoorstenen en het onderhouden van rookkanalen. Uiteraard zijn we aangesloten en gediplomeerd bij de ASPB. We vertellen u graag meer over schoorsteenvegen. Waarom het zo belangrijk is en op welke manier wij uw schoorsteen vegen.

Renoveren schoorsteen

Bij een renovatie kijken wij naar twee zaken. Buitendaks kijken wij naar de status van de schoorsteen en binnen kijken we naar het rookkanaal.
De meest voorkomende manier om een schoorsteenkanaal te renoveren is het plaatsen van een roestvrijstale (RVS) flexibele voering door het bestaande kanaal.

Camera inspectie

Een camera inspectie van uw schoorsteen is belangrijk om veilig te kunnen stoken. 
Door het jaarlijks laten vegen van het rookkanaal verkleint u de kans op schoorsteen- brand. Maar, hoe veilig is uw schoorsteen nu ├ęcht? Hier kunt u achter komen door een inspectie van de schoorsteen en het rookkanaal. 

ASPB Schoorsteenveger

ASPB MEESTER&GEZEL

Wij zijn aangesloten bij de vakorganisatie ASPB. Al onze schoorsteenvegers zijn in het bezit van het geaccrediteerde diploma: Gezel of Meester Schoorsteen-
veger, ASPB aan het ROC Nieuwegein. Laat uw schoorsteen altijd vegen door een ASPB aangesloten en gediplomeerde schoorsteenveger. Zo zit u altijd goed!

certificaat voor de verzekering

Nog steeds zijn er in Nederland meer dan 2.000 schoorsteen-
branden per jaar! Jaarlijks uw schoorsteen laten vegen verkleind deze kans, maar wat als u toch nog een schoorsteenbrand krijgt? Na het schoorsteenvegen krijgt u van ons direct het 'schoorsteenveeg-certificaat' voor de verzekering.ijmond content

Al 40 jaar aan de top!


trots op ons vak!

Ons bedrijf is veel meer dan een bedrijf alleen. Ieder teamlid voegt iets bijzonders toe. Onze waarden hebben we met elkaar gemeen. Daarom kunt u op ons rekenen! 


  • De veiligheid voor onze klanten en medewerkers staat voorop.
  • We zijn trots op ons vak. We blijven leren en vernieuwen om steeds beter te worden.
  • We zijn transparant en leveren kwaliteit.
  • We denken mee met onze klanten. Wij geloven dat er voor ieder stookprobleem een oplossing bestaat! 

Op onze instagram geven wij geregeld stook tips. Wanneer er een stook alert is vermelden wij dit direct in onze story. volg ons, en blijf op de hoogte. Wel zo makkelijk!

anneke thijs eerste vrouwlijke meester

'Ik ben natuurlijk super trots. Het is bijzonder. Er zijn in Nederland 42 meesters, alleen mannen. En als je dan als enige vrouw tot dat gilde toetreedt...'

Wilt u meer weten?

Achter elk bedrijf gaat een verhaal schuil. Wie zijn we? Waarom zijn we met ons bedrijf begonnen? En waarom zijn we de beste in wat we doen? Onze weg hierheen was alles behalve gewoontjes!

met oog voor het milieu

De klimaatverandering en problemen door fijnstof zijn het stookprobleem van deze tijd. Je kunt je kachel blijven stoken op de manier die je gewend bent, maar je kunt er ook iets aan doen! In onze stookwijzer vind je veel stook tips om bewuster en energie zuinig te stoken.

ook een reminder krijgen? 

Wilt u ook een reminder krijgen, zodat u op tijd een afspraak kunt maken om de schoorsteen te vegen? Geef u dan op voor onze reminder service. U ontvang tijdig een reminder per e-mail. Op deze manier wordt de jaarlijkse afspraak niet vergeten en blijft u verzekerd tegen schoorsteenbrand. Deze service is geheel vrijblijvend en niet op contract basis, wel zo fijn!