schoonmaken Dakgoten 

Voorkom een verstopte dakgoot en schade, laat uw dakgoot regelmatig schoonmaken.

Voorkom schade

Een verstopte dakgoot kan gaan lekken of zelfs gaan doorhangen als gevolg van het extra gewicht. Een verstopte dakgoot kan een lekkage in uw woning veroorzaken of u krijgt last van schimmelvorming en vochtschade aan uw gevel. Regelmatig (minimaal één keer per jaar) uw dakgoten schoonmaken voorkomt dure reparaties. 

Het schoonmaken van de dakgoten is dus een belangrijke klus, maar toch gebeurt het vaak te weinig. Het wordt vergeten, of het is lastig om op een hoge ladder staan. Onze vakmensen kunnen deze klus veilig van u overnemen. Wij verwijderen al het blad en vuil en spoelen de dakgoot schoon. 

waarom?

Created with Sketch.

De dakgoot schoonmaken doet u om schade aan uw woning te voorkomen. Wanneer de dakgoot te vol raakt met blad en vuil, raakt de afvoer verstopt. Als uw dakgoot verstopt is zoekt het regenwater een ander weg. Deze weg eindigt helaas vaak met een lekkage in uw woning of zorgt voor vochtschade aan de gevel. 

De meeste verzekeraars vergoeden dergelijke schade alleen als u kunt aantonen dat uw dakgoot regelmatig is gereinigd. 

Wanneer?

Created with Sketch.


Het schoonmaken van de dakgoten kan uiteraard niet als het vriest. Met een flinke laag water in de dakgoot kan deze ook niet goed blad vrij worden gemaakt. De meeste mensen denken echter aan de dakgoot schoonmaken in de herfst of winter, als de bladeren al zijn gevallen. 

Wacht niet tot dit laatste moment. Als de dakgoot regelmatig (minimaal 1 keer per jaar) wordt gereinigd, dan kan het schoonmaken van de dakgoten makkelijk worden uitgesteld naar de drogere maanden. 

Hoe vaak?

Created with Sketch.

Wacht vooral niet tot het laatste moment om de dakgoot schoon te maken. Hoe vaak u de dakgoten moet schoonmaken is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De hoogte van uw woning
  • De breedte van uw dakgoot
  • Hoe boomrijk de omgeving is
  • Hoeveel afvoeren er zijn gemonteerd


Laat de dakgoten in ieder geval 1 keer per jaar reinigen. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit oplopen naar vier keer per jaar om de dakgoot en afvoer vrij te houden van bladeren. 

prijs schoonmaken dakgoot

Created with Sketch.

De prijs voor het schoonmaken van de dakgoten heeft te maken met een aantal factoren:

  • Mate van achterstallig onderhoud (veel vuil/blad in goten)
  • Diepliggende pannen
  • Moeilijk bereikbare goot


De kosten voor het leeg halen van de dakgoten zijn €4,50 per strekkende meter.
Dit is inclusief BTW, manuren en voorrij kosten.

Mocht er sprake zijn van achterstallig onderhoud, diepliggende pannen of een moeilijk bereikbare goot, dan hanteren wij een dubbel tarief (€9,- per strekkende meter).

Wij hanteren een starttarief van €55.- . Dit houdt in dat wanneer het aantal meters minder is dan 9 meter, wij alsnog het tarief van €55.- hanteren. Uiteraard komt hier verder niets meer bij.

0251-250723

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op!

veilig werken 


De veiligheid van u en onze medewerkers staat op nummer 1. Tot 7 meter hoogte kunnen wij de dakgoot reinigen met een ladder. 
Wanneer uw dakgoot grenst aan een serre, dan kunnen wij de dakgoot niet reinigen. 

Wij voeren alleen werkzaamheden uit op een, door ons veilig bevonden, situatie.