fbpx

rvs flexibele voering

Door brandschade, ouderdom of rookgassen kunnen gemetselde schoorsteenkanalen lek raken.

Hierdoor kan stank en zelfs rook, via de kieren de woning binnendringen. 

Een RVS flexibele binnenmantel is hiervoor de perfecte oplossing. Een RVS flexibel kanaal bestaat uit ��n geheel en wordt in het bestaande schoorsteenkanaal geplaatst. De flexibele binnenvoering is in verschillende diameters leverbaar. 

Dit hangt af van de benodigde diameter van uw openhaard of houtkachel en uiteraard de maat van de schoorsteen waarin dit geplaatst gaat worden. 


De flexibele binnenvoering wordt van bovenaf geplaatst. Nadat de aansluiting op het stooktoestel is gemaakt, wordt de loze ruimte tussen het bestaande schoorsteenkanaal en de nieuwe RVS binnenmantel opgevuld met brandwerende isolatiekorrels. Dit is om condensvorming tegen te gaan, de thermische trek te bevorderen en hiermee is het kanaal tevens brandveilig ge�soleerd en afgewerkt. 

Prijzen voor het aanbrengen van een dergelijke RVS pijp, zijn op aanvraag, omdat iedere situatie anders is. 

Belangrijk is wel te vermelden dat n� het renoveren van het rookanaal het nog steeds nodig is het kanaal met regelmaat te laten reinigen om de kans op schoorsteenbrand zo klein mogelijk te maken. 


Voor het opstellen van een goede offerte voeren wij bij het opnemen hiervan altijd een camera inspectie uit.                                De kosten hiervan zijn �160.- incl BTW. 

Dit doen wij met behulp van een roterende camerakop die wij van bovenaf  in het schoorsteenkanaal laten zakken. Door middel van een beeldscherm kunnen wij de gehele staat van het kanaal bepalen en zien of er zich binnen in het rookkanaal eventuele scheuren, lekkages of andere gebreken bevinden. Tevens wordt er naar de diameter, lengte, structuur en opbouw gekeken.

 Na afloop van de inspectie ontvangt u direct van ons een rapport waarin onze bevindingen, een eventuele situatietekening en meetresultaten staan beschreven.

Deze inspectie is essentieel bij het opnemen van een offerte voor een RVS voering. Dit omdat wij de exacte diameter en lengte van het kanaal moeten weten.

Het kan namelijk zijn dat de diameter versmalt of er een steen overdwars is gemetseld.

 CAMERA INSPECTIE