fbpx

ONTSTOPPEN

Voor vogels is de schoorsteen een ideale plek om een vogelnest in te bouwen. Dit kan naast gevaarlijke brand en koolmonoxide situaties ook vervelende gevolgen hebben zoals, vocht en stankoverlast wat door de muur heen trekt.


Wij zijn vakkundig in het verwijderen van vogelnesten in schoorsteenkanalen. Dit doen wij met behulp van speciale nestboren. Soms is het voor ons moeilijk in te schatten hoelang wij met deze klus bezig zijn. Dit hangt mede af van de constructie van het nest en de opbouw van uw schoorsteenkanaal. Dit is dan ook de reden dat wij hiervoor werken op basis van een uurtarief. Om er zeker van te zijn dat het nest volledig verwijderd is, controleren wij uw schoorsteenkanaal na afloop door middel van een camera in de schoorsteen te laten zakken.


Het is niet mogelijk een vogelnest 'takje voor takje' te verwijderen, er bestaat dus een mogelijkheid dat er vuil van het nest in de leefruimte komt.

Vaak is het zo, dat vogels elk jaar weer terugkeren naar dezelfde plek om vervolgens weer te gaan nestelen. Het is dan ook raadzaam om u kanalen daarom te voorzien passende schoorsteenkap.

 SCHOORSTEENKAPPEN