fbpx

CAMERA INSPECTIE

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van camera inspecties van schoorsteen- en ventilatiekanalen. Dit doen wij met behulp van een roterende camerakop die wij van bovenaf in het schoorsteenkanaal laten zakken. Door middel van een beeldscherm kunnen wij de gehele staat van het kanaal bepalen en zien of er zich binnen in het rookkanaal eventuele scheuren, lekkages of andere gebreken bevinden. Tevens wordt er naar de diameter, lengte, structuur en opbouw gekeken. Dit is essentieel om te constateren of u het kanaal wel of niet veilig kunt gebruiken.
Na afloop van de inspectie ontvangt u direct van ons een rapport waarin onze bevindingen, een eventuele situatietekening en meetresultaten staan beschreven. Wij nemen geen beelden op.

Dit kan van pas komen bij de aan- of verkoop van een woning. Wanneer u de de meetresultaten inzichtelijk heeft kan ook een haardleverancier berekenen welke capaciteit houtkachel of haard aansluit op het kanaal. Mocht het huidige kanaal niet geschikt zijn om op te stoken stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op. Dit kan alléén n.a.v. het uitvoeren van de inspectie. 

N.a.v. een schoorsteenbrand legt de brandweer vaak een stookverbod op, waarna een camera inspectie een vereiste is. 

Waarom een inspectie?

 

  • U heeft net een nieuw huis gekocht en wilt weten of het schoorsteenkanaal veilig te gebruiken is.
  • U wilt een andere openhaard of houtkachel plaatsen.
  • U heeft een schoorsteenbrand gehad en wilt weten of het  kanaal nog veilig te gebruiken is.
  • U of uw buren ervaren tijdens het stoken rookoverlast of rooklucht.
  • U wilt weten of het mogelijk is u schoorsteenkanaal te voorzien van een RVS flexibele binnenmantel

 

 

 

Indien uw schoorsteenkanaal niet meer veilig te gebruiken is, dan bieden wij u verschillende oplossingen.
IJmond Content is gespecialiseerd in het renoveren van oude schoorsteenkanalen en het installeren van nieuwe schoorsteenkanalen.
Het voordeel van deze moderne kanalen is dat de vorm en diameter over de gehele lengte hetzelfde zijn. Hierdoor wordt de trek bevorderd en is het kanaal beter te reinigen.

 LEES MEER