gtx stookpoeder

Bij het stoken van hout-, olie- of kolengestookte kachels komen onverbrande deeltjes vrij die zich hechten aan de wand van het stookkanaal. Door uiteenlopende redenen ontstaat er een teerachtige aanslag, ook wel creosoot genoemd, in het rookkanaal. Creosoot is zeer brandbaar en ontbrandt bij een temperatuur van ca. 500 graden Celsius. Als u de kachel of open haard stookt, is deze temperatuur zo bereikt en vliegt het creosoot in de brand. U herkent een schoorsteenbrand aan een loeiend geluid in het kanaal. Het kanaal of de pijp wordt gloeiend heet. Soms zijn aan de buitenkant vlammen en vonken te zien die uit de schoorsteen komen. Om de creosoot te verwijderen uit de schoorsteen kan Firemaster GTX worden gebruikt.

creosoot is de lucifer in schoorsteenbrand

Wij hebben geen webshop, maar kunnen de pot leveren bij een afspraak voor het vegen van de schoorsteen. Zou kunnen wij u een gepersonaliseerd gebruiks advies geven wat perfect aansluit op uw toestel en kanaal.

Firemaster GTX is een poedersubstantie die tijdens het stoken met enkele schepjes op het vuur gestrooid dient te worden en vernietigt creosoot en teer. Hiervoor is een maatbeker bijgesloten. Laat na de behandeling met Firemaster GTX de schoorsteen controleren door de vakman op creosoot. 

Firemaster GTX is geen vervanger voor schoorsteenvegen.