mortel glijlaag

De diameter van een schoorsteenkanaal moet perfect zijn afgestemd op het stooktoestel. Is de diameter te groot, zal er minder rendement zijn- en de stookkosten een stuk hoger. 
Is de diameter te klein, zal het kanaal te weinig trekkracht hebben, de rook zal terug de kamer in komen. Is het kanaal te kort, zouden de buren rookoverlast kunnen ondervinden. 

de meeste ruimte benutten

De meest voorkomende manier om een schoorsteenkanaal renoveren bij rookgas lekkage is een RVS flexibele voering door het bestaande kanaal trekken. Maar met deze methode verklein je t.a.t. de diameter van het kanaal. Als het bestaande kanaal al een smalle diameter heeft t.o.v. de kachel/haard is het geen optie deze verder te verkleinen. Indien dit laatste het geval is kan er worden overwogen om een glijlaag in het kanaal te plaatsen. Dit houdt in dat er aan de bestaande wanden van het kanaal een mortel laag wordt aangebracht. Deze mortel laag zal zorgen dat bestaande scheuren en lekkages opnieuw gedicht worden. 

In Nederland zijn er nog geen 5 bedrijven die beschikken over deze methode om een schoorsteenkanaal te renoveren. 

Een glijlaag heeft veel voordelen maar is niet in elk schoorsteenkanaal toepasbaar. Wij zullen vooraf een camera inspectie moeten uitvoeren om te bekijken of het mogelijk is. Na deze inspectie kunnen wij beoordelen of een glijlaag mogelijk is en hiervoor een offerte opstellen.

RVS rookkanaal

Ook als u al een rookafvoer heeft kan een nieuw rookkanaal nuttig zijn. In het bestaande rookkanaal wordt een RVS flexibel rookkanaal geplaatst, dit kan worden gezien als een nieuwe schoorsteenvoering. Zo kunt u weer veilig stoken.

geen kanaal, geen probleem!

Heeft u geen schoorsteen of goed functionerend rookkanaal? Door middel van een RVS dubbelwandig rookkanaal kan een rookkanaal gecreëerd worden. De dubbelwandige elementen van het kanaal hebben ook nog eens veel voordelen ten opzichte van een gemetseld kanaal. 

schoorsteen metselen

Metselen is een vak van precisie en aandacht. Het exact waterpas metselen op de nok van een dak is niet aan elke metselaar besteed. Kies daarom altijd voor een bedrijf die ervaring heeft in het metselen van een schoorsteen. 

Schoorsteen ontmossen / impregneren

Het ontmossen van uw schoorsteen is belangrijk voor het behoud. Met impregneren voorkomt u nieuwe mos, alg en schimmel. Hierdoor gaat uw schoorsteen langer mee!

Schoorsteen voegen

De voegen kunnen worden vervangen door de oude voeg eerst te verwijderen. Dit doen wij door middel van een speciale slijp machine die de voeg op de exacte maat uitholt. Als alle voegen zijn uitgeslepen, dan zullen we de nieuwe voeg inmetselen en afstrijken.

flexim dakmortel

Na verloop van tijd zal het cement gaan scheuren met vaak lekkage tot gevolg. Flexim is een elastische mortel, op natuurlijke basis met als hoofdbestandsdeel plantaardige lijnzaadolie.

Loodslabben repareren

Het ‘geheim’ van goed gemonteerd lood is de afstand van het lood in de voeg. Hiervoor hebben wij een speciale slijp machine die de voeg op de exacte maat uitholt. Hierna metselen we de nieuwe loodslabben in, vouwen het lood om de schoorsteen heen en kloppen dit gelijkmatig af zodat het perfect aansluit op uw dak. 

mortel glijlaag kanaal

Als het bestaande kanaal al een smalle diameter heeft t.o.v. de kachel/haard is het geen optie deze verder te verkleinen. Er kan dan aan de bestaande wanden van het kanaal een mortel laag worden aangebracht. Deze mortel laag zal zorgen dat bestaande scheuren en lekkages opnieuw gedicht worden.